Inspirationboard - Ink & PeonieInspirationboard by Snippet & Ink


in loveUnderbar klänning från Romona Keveza.


drömmer vidare...


Lilla Diamantskolan - del 2Colour - färg
När man talar om färgen i en diamant är det vanligtvis på en skala från färglös till gul, men den kan också skifta mot brunt eller grått. En färglös (vit) diamant är mest sällsynt.

Den bästa färgen hos en diamant är ingen färg, alltså färglös. Benämningen för en färglös diamant är River eller D, beroende på vilken skala som används. Den ena är en äldre skala där namnen bl.a har sitt ursprung från sydafrikanska diamantgruvor. Top Wesselton, Wesselton m.fl. Denna skala kallas Den senare skalan är amerikansk och är den som används oftast internationellt. Den börjar med bokstaven D och fortsätter i alfabetisk ordning ner till Z.
D-E = River: Mycket sällsynt vit, förkortas (R)
F-G = Top Wesselton: Sällsynt vit, (TW)
H = Wesselton: vit (W)
I = Top Crystal: vit med obetydlig färgton (TCr)
J = Crystal: Vit med färgtoning (Cr)
K-L = Top Cape: Lätt gulaktig (TCa)
M-N = Cape: Gulaktig (Ca)
O-Q = Light Yellow: ljusgul (LY)
S-Y = Yellow: Gul (Y)
Z = Fancy Yellow: Tydlig färg (FY)

Färgen i en diamant bestäms av i vilken mängd den innehåller spårämnen, exempelvis kväve. Mängderna vi talar om är ytterst små och mäts i ppm (parts per million).

Fancy colour
Det finns även diamanter som har andra naturliga färgtoner än i vitskalan.
Rosa, blå, gröna samt röda. Dessa diamanter som kallas "fancy" är ytterst sällsynta och betingar ett mycket högt pris.

 

         

En drömKlänningen "Nicolette" från Monique Lhuillier.

Real wedding - Charles & Nadiabilder: oncewed.com

Inspirationboard - Chocolate & TiffanyInspirationboard by Snippet & Ink.

Lilla Diamantskolan - del 1

För att hjälpa dig fram i ditt val av diamant, kommer jag framöver ha en liten diamantskola i bloggen. Förhoppningsvis ska denna sammanställning av de viktigaste faktorerna vara till hjälp innan du gör ditt köp. Dessa faktorer är avgörande för bedömning av en diamants kvalitet och dess ekonomiska värde, och därför är det bra att ha lite kunskap innan man börjar leta diamant.

Då du ska välja en diamant är det viktigt att känna till diamantens fyra "c":

cut - slipning
colour - färg
clarity - klarhet
carat - vikt

Varje faktor har både var för sig och tillsammans en viktig roll vid bedömningen av diamanter. Det är dessa fyra faktorer jag kommer att berätta mer om.


Cut
- slipning
Med slipning av en diamant menas dess symmetri och proportioner. För att diamantens unika egenskaper ska komma till sin rätt måste den slipas efter bestämda proportioner. Slipningskvaliteten avgör hur väl stenen kan reflektera ljuset och därmed hur gnistrande den upplevs. Är en diamant för grund eller för djup reflekterar inte diamanten ljuset, utan det försvinner i botten eller på sidorna.
Ofta förväxlas slipning med slipformer. Diamanter slipas i flera olika former beroende på den oslipade råstenens ursprungsform.

Oberoende av vilken slipform diamanten har, så är slipkvaliteten viktig. En välslipad sten har bättre förmåga att reflektera ljuset än en sämre slipad sten. Syftet är att maximera det reflekterande ljuset genom diamanten, vilket ökar skönhetsupplevelsen. Slipkvaliteten är inte bara viktig för stenens utseende, utan påverkar också stenens pris i hög grad. 

Slipningskvaliteter delas in enligt följande:

Ideal
Excellent
Very Good
Good
Poor

Ideal, excellent och very good är alla inom kategorin välslipade diamanter. Skillnaden är ofta så liten att den inte uppfattas med blotta ögat. "Very good" anses av många som den klass där man får den bästa balans mellan skönhet och pris.


Diamonds are a girls best friendJag har verkligen fastnat för den här typen av ringar. De känns helt rätt. Klassiska och stilrena men ändå moderna. Jag tror jag har bestämt mig...

Dessa kommer från Ultra diamonds, och är inte riktigt rätt... Jag skulle vilja göra en del förändringar på enstensringen. Men nu börjar iallafall bilden av de perfekta ringarna klarna...

KärlekssemesterNu är det bara en vecka kvar tills vi åker på vår välbehövliga resa till Italien! Jag som knappt varit ledig på över ett år behöver verkligen lite semester nu, och förutom allt Italien har att erbjuda så ser jag verkligen fram emot att bara vara.  Bara vara med mannen i mitt liv, och ta dagarna som de kommer. Åh vad vi ska njuta...

Guestbooks


Inspirationboard - vineyardInspirationboard by Snippet & Ink

Spetsdröm
Klänning i spets från Monique Lhuillier.

Bild från Oncewed.com

LoveÄntligen har Kärleken kommit hem! Nu känner jag mig hel igen... ♥

LovebirdsSöta fåglar i glas handgjorda av Matthew Stewart efter gamla italienska tekniker. Fåglarna finns i mängder av färger, former och mönster och skulle verkligen va söta som cake toppers.


Ögongodis1.54ct Diamond Engagement Ring, med en prislapp på $10,500.00 från Estate Diamond Jewelry. Bland det vackraste jag sett, och långt över vår budget...

Hittade många andra gobitar också.

     

Inspirationboard - Olive gardenInspirationboard by Snippet & Ink

Favorit i reprisKorsetten "Kate" från Agent Provocateur har visats i bloggen förut. Här kommer den igen.
Bild från Marta Stewart Weddings.

TackkortSöt idé till tackkorten av Laura Hooper Calligraphy.

Laura Hooper är en kalligraf som arbetar mycket med bröllop och bl.a. gör inbjudningar, skyltar och kartor. Besök hennes hemsida eller blogg för att se mer av hennes underbara kalligrafi.

Inspirationboard - Pistachio & Cream
inspirationboard by: Snippet & Ink

jag drömmer om spets...


Ögongodis

bilder: marthastewart.com

LoveKärleken jobbar hela helgen, så ikväll är det myskväll som står på schemat!

Ha en fortsatt trevlig kväll, det ska vi ha! ♥

Real wedding - Ali & Shon


Bilder: oncewed.com

Budget eller lyx?

Efter inlägget om Schalinsringarna letade jag efter liknande ringar för att kunna göra en prisjämförelse. Läste i forumet på bröllopstorget och såg att många hade skrivt om det amerikanska företaget James Allen, så jag kollade där och hittade liknande ringar nästan direkt! Kan verkligen rekomendera sidan, utbudet är verkligen stort och man får se alla ringar i "3D-view". Vill man inte köpa sin ring från USA kan man ju gå in ändå och få inspiration. .


Här är alltså ringarna från Schalins igen. 
Fiji och den mellersta Rhen har stenar på 0,50 ct och båda har en prislapp från ca 35 000 kr.


 

  
 

Ringarna jag hittade hos James Allen var snarlika och såg ut såhär.

Om man kombinerade dessa med en lika stor sten som på Schalins ringar, alltså 0,50 ct fick man ett helt annat pris. Dessutom kunde man välja bland mängder av diamanter, beroende på vilka krav man har. Jag valde inte den billigaste, men inte heller den dyraste och båda ringarna fick då en prislapp på ca 15 000 kr, enligt dagens valutakurs hos Forex.
Det är alltså en prisskillnad på 20 000 kr!
 
     
Sen tillkommer det skatt och frakt från USA, som kan bli rätt dyrt.
På James Allen sidan finns en "Tax & Shipping Calculator" där man kan räkna ut hur mycket det skulle kosta med frakt och skatt till Sverige. Jag avrundade båda ringarnas pris och räknade på $2000.
Trots den dyra skatten är prisskillanden med Schalinsringarna fortfarande väldigt stor. Så att köpa ringar från USA känns verkligen som ett alternativ jag kan tänka mig.

Besök deras hemsida för att se fler ringar.Real wedding - Todd & Ashley


bilder: oncewed.com


Tärnklänningar

Att välja rätt i tärnklänningsdjungeln kan vara svårt. Valen är många och svåra, och man vill ju att alla tärnor ska vara nöjda. Ska man välja samma klänning till alla, samma färg, olika modeller, färger som bara matchar? För att alla ska få en klänning som passar deras kroppsform bäst kan ett alternativ vara tärnklänningen från märket Two Birds. En klänning som man kan bära på massor av olika sätt. Den finns både i lång och kort modell, och i många olika färger.
 
Besök deras hemsida för att se mer.American Apparel har flera billigare varianter i liknande modell som finns i många färger.
På deras hemsida finns filmklipp där de visar många olika sätt att knyta klänningen på.   

                                    


Real wedding - Tec & Chelsea


bilder: Oncewed.com

Diamonds are a girls best friend

Jag har länge varit förtjust i Schalins ring Fiji, men har sett att den nu fått en stark konkurrent bland årets nyheter. Nyheten heter Rhen och är en solitärring med lite annorlunda sargfattning. Andra nyheter för i år är Donau och Seine med lite vanligare kloinfattningar.

Serien heter River och man kan läsa på Schalins hemsida att serien har inspirerats av europeiska floder. "Med briljanter som glittrar likt solen i vattnets yta om dagen eller som av stadens lampor om natten".


Nyhet för i år - Rhen. 

Favoriten sedan länge - Fiji.

Real wedding - Hayley & Ted


Tärnklänningarna

Jag är fortfarande på jakt efter tärnklänningar. Jag letar efter något annorlunda, romantiskt, feminint och skirt.

Kollade runt på olika amerikanska bröllopsbloggar och hittade klänningar av en designer som heter Sarah Seven. Hennes klänningar uppfyller verkligen flera av mina önskemål. Undrar om det går att hitta något liknande i Sverige?

  

Besök hennes hemsida och inspireras. www.sarahseven.com 

Piondrömmar

Nu när det blir ett augustibröllop istället kan jag kanske ha en pionbukett trots allt, som jag drömt om så länge... Hört att det kan vara svårt att få tag på pioner i augusti, men jag håller tummarna och fortsätter drömma.bild: theknot.com


Real wedding - Mattie & David


bilder: swsmag.net

Jag är tillbaka!

Sommaren kom och är snart förbi. Jag har jobbat hela sommaren och Kärleken har inte heller haft en lugn stund trots att han faktiskt haft ett par veckors semester.

Men nu börjar löven gulna och semestrarna är slut. Jag har börjat skolan igen, men har även fått beskedet att jag får jobba kvar på mitt sommarjobb.Så det kommer nog bli en hektiskt höst för min del med både jobb, skola och examen, så just nu är jag verkligen lättad över att inte behöva planera ett stundande vinterbröllop.  

Bröllopsplaneringen har glömts bort lite i dessa sommartider tyvärr. Men nu börjar det så smått prioriteras mer och mer.  Och 7 augusti 2010 är väl så gott som spikat som nytt datum.

Smekmånaden ska ju som jag tidigare skrivit gå till Italien! Men eftersom vi inte haft någon ledig tid alls tillsammans den här sommaren har vi bokat en resa dit redan nu! 2 september flyger vi till Bergamo utanför Milano och där väntar en hyrbil på oss. Vi ska åka till bl.a. Cosmosjön och Venedig, och sen ska vi åka vidare ner mot Toscana för att sedan avsluta vår vecka vid kusten och Cinque Terre. Jag längtar!


RSS 2.0