Budget eller lyx?

Efter inlägget om Schalinsringarna letade jag efter liknande ringar för att kunna göra en prisjämförelse. Läste i forumet på bröllopstorget och såg att många hade skrivt om det amerikanska företaget James Allen, så jag kollade där och hittade liknande ringar nästan direkt! Kan verkligen rekomendera sidan, utbudet är verkligen stort och man får se alla ringar i "3D-view". Vill man inte köpa sin ring från USA kan man ju gå in ändå och få inspiration. .


Här är alltså ringarna från Schalins igen. 
Fiji och den mellersta Rhen har stenar på 0,50 ct och båda har en prislapp från ca 35 000 kr.


 

  
 

Ringarna jag hittade hos James Allen var snarlika och såg ut såhär.

Om man kombinerade dessa med en lika stor sten som på Schalins ringar, alltså 0,50 ct fick man ett helt annat pris. Dessutom kunde man välja bland mängder av diamanter, beroende på vilka krav man har. Jag valde inte den billigaste, men inte heller den dyraste och båda ringarna fick då en prislapp på ca 15 000 kr, enligt dagens valutakurs hos Forex.
Det är alltså en prisskillnad på 20 000 kr!
 
     
Sen tillkommer det skatt och frakt från USA, som kan bli rätt dyrt.
På James Allen sidan finns en "Tax & Shipping Calculator" där man kan räkna ut hur mycket det skulle kosta med frakt och skatt till Sverige. Jag avrundade båda ringarnas pris och räknade på $2000.
Trots den dyra skatten är prisskillanden med Schalinsringarna fortfarande väldigt stor. Så att köpa ringar från USA känns verkligen som ett alternativ jag kan tänka mig.

Besök deras hemsida för att se fler ringar.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0